Kasvupartneri

Boosting Your Business

Arvostatko kilpailijasi menestystä?

Jätä kommentti

Tällainen kysymys on noussut viime aikoina mieleeni, kun olen jutellut lukuisten eri alojen yrittäjien ja liiketoimintapäättäjien kanssa.

Minua on jäänyt häiritsemään erityisesti ne keskustelut, joissa keskustelukumppanini nostaa esiin muita toimialansa toimijoita kovin negatiiviseen tai arvostelevaan sävyyn. Näissä kaikissa on ollut kysymys kokoluokaltaan varsin pienestä liiketoiminnasta ja puhtaasti kotimaan markkinoista.

Mietin lähinnä sitä, onko meillä tuollaiseen kriittisyyteen varaa? Ja toisaalta myös sitä, toimivatko menestyvät yrittäjät noin? Itse vastaisin näihin, että ei ole varaa, eivätkä aidosti menestyvät toimi näin.

En väitäkään ettenkö olisi joskus itsekin sortunut tähän, mutta uskoisin tuon olevan mennyttä aikaa omalta osaltani. Minun mielestäni on vaan hienoa, mikäli myös kilpailijani menestyvät. Onhan se merkki toimivasta markkinasta ja siitä että edustamillemme palveluille on kysyntää. Ja mikäli puhutaan kasvua tukevista palveluhankinnoista, investoinneista tai uudesta tuote- tai palvelukehityksestä, niin mikäs sen parempaa on meidän yhteiskuntamme kannalta?

Samaan aikaan olen toki tavannut myös lukuisia positiivisesti eteenpäin katsovia yrittäjiä ja johtajia, jotka keskittyvät ympäristön haasteiden arvostelun sijasta ratkaisujen hakuun ja oman toiminnan kehittämiseen. Tämä näkyy näissä henkilöissä tyypillisesti hyvinkin monella tasolla. Yhdistävinä tekijöinä ovat mm.: rauhallisuus, muiden arvostus, selkeys sekä kyky kuunnella ja arvioida myös omia käsityksiään. Energisimmät tekevät tämän kaiken jopa hymyssä suin.

Toivon ja uskon että tämä eteenpäin katseensa suuntaavien yrittäjien ja johtajien joukko on tulevina vuosina selkeästi suurempi. Uudet kaksi-kolmikymppiset ovat mielestäni hyvä osoitus positiivisesta kehityssuunnasta. Ehkä tuo perisuomalainen nurkkakuntaisuus häviääkin uusien sukupolvien myötä epämääräiseksi muistikuvaksi menneiltä vuosikymmeniltä. Hyvä niin – sitä kehitystä kannatan vahvasti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s